Sposób przygotowania:
Cavatappi z pomidorowym sosem
Pierś z kurczaka jedną dużą lub dwie mniejsze kroimy w małą kostkę solimy do smaku i doprawiamy czerwona papryką słodką. Czosnek obieramy i siekamy drobno. Na patelni na oleju podsmażamy czosnek dodajemy zioła prowansalskie ok 2 łyżeczki i pierś z kurczaka , podsmażamy. Następnie dodajemy miód, sól i pieprz do smaku. Smażymy chwilę i zalewamy pomidorami z puszki. Dusimy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu , po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy zimna wodą. W garneczku gotujemy groszek i marchewkę - po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy na patelnię. Zagotowujemy doprawiamy odrobiną sosu chilli. Na koniec dolewamy ok 3 łyżki śmietany 30 procent. Zagotowujemy. Makaron polewamy sosem i dodajemy pokrojony ser.