Sposób przygotowania:
Cebula z nadzieniem mięsa i pieczarek
Obrać cebulę i wdrążyć, obgotować ją we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić. Umyte pieczarki i wydrążone części cebul posiekać, podsmażyć. Mięso zmielić i wymieszać z pieczarkami i cebulą, dodać koncentrat pomidorowy, natkę pietruszki, doprawić do smaku.Gotowym farszem napełnić cebulę i wszystko ułożyć w żaroodpornym półmisku. Przygotować sos: łyżka masła, 1/2 szklanki śmietany, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżki mąki, żółtko, kwasek cytrynowy. Tłuszcz stopić, zmieszać z mąką, rozprowadzić mlekiem, zagotować. Zaciągnąć żółtkiem, wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą i kwaskiem. Sosem polać cebulę i posypać z wierzchu żółtym serem. całość zapiec.Z dna szuflady.