Sposób przygotowania:
Cebula zapiekana z ryżem i parówkami
Cebule obrać, przekroić na pół, wydrążyć ze środka i włożyć do wrzącej osolonej wody. Gotować około 3-5 minut, wyjąć z wody, ostudzić. Na patelni rozgrzać masło, wsypać drobno posiekany miąższ z 1 cebuli, pokrojone pieczarki i paprykę i pokrojony pomidor, podsmażyć. Następnie dodać obrane z osłonek, pokrojone parówki, ugotowany ryż, ostudzić. Do zimnego farszu dodać roztrzepane widelcem jajko, groszek konserwowy, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Cebulę napełnić farszem, posypać żółtym serem, ułożyć na przygotowanej blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni około 8-10 minut.