Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

cebularze.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wczoraj na śmierć zapomniałam, że jest święto w lodówce pustki a musiałam wykombinować jakieś śniadanko do pracy na dziś

cebularze. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

cebularze.

 

Sposób przygotowania:

cebularze.
mleko podgrzewamy z cukrem (powinno być letnie, nie można go za mocno zagrzać) w letnim mleku rozpuszczamy rozkruszone drożdże, zostawiamy do wyrośnięcia (mleko powinno się zapienić) kiedy drożdże wyrosną przelewamy je do miski, dodajemy olej i szczyptę soli, dodajemy mąkę i wyrabiamy do momentu aż ciasto zacznie odchodzić od ręki, powinno być miękkie i elastyczne, przykrywamy je ściereczką i zostawiamy na pół godziny (powinno podwoić swoją objętość) w tym samym czasie obieramy i kroimy w piórka cebule, następnie dusimy ją na odrobinie oleju do miękkości ( w razie potrzeby podlewamy wodą), doprawiamy wegetą z ciasta drożdżowego formujemy okrągłe placuszki, układamy je na wytłuszczonej blasze, na placuszkach układamy podduszoną cebulę, posypujemy ziołami prowansalskimi, a na końcu tartym serem, pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni
cebularze.
ciasto drożdżowe wyrabiamy, zostawiamy do wyrośnięcia
cebularze.
pokrojoną w piórka cebulę dysimy na niewielkiej ilości oleju
cebularze.
z ciasta formujemu placyszki, układamy na nich cebulę i ser
cebularze.
pieczamy 15 minut w temperatusze 180 stopni