Sposób przygotowania:
Cebulowa z grzankami
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na roztopionej margarynie, pod koniec dodajemy pokruszoną minikostkę. Mieszami i chwilę smażymy.
Wodę zagotowujemy w garnku, wrzucamy kostkę bulionu i podsmażoną cebulę. Gotujem na małym ogniu ok.15 minut
Zupę miksujemy i doprawiamy przyprawami do smaku. Zółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Robimy grzanki ( mogą być też kupione w sklepie) Na patelni roztapiamy masło. Bułki kroimy w kostkę i rumienimy na złoto na roztopionym maśle. Zupę rozlewamy do talerzy, wrzucamy grzanki i posypujemy serem!!
Wodę zagotowujemy w garnku, wrzucamy kostkę bulionu i podsmażoną cebulę. Gotujem na małym ogniu ok.15 minut
Zupę miksujemy i doprawiamy przyprawami do smaku. Zółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Robimy grzanki ( mogą być też kupione w sklepie) Na patelni roztapiamy masło. Bułki kroimy w kostkę i rumienimy na złoto na roztopionym maśle. Zupę rozlewamy do talerzy, wrzucamy grzanki i posypujemy serem!!