luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Książka Kucharska: Przekąski w śródziemnomorskim stylu

Cevapcici

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Cevapcici najlepiej smakuja z tzatzikami.

Cevapcici

Składniki:

Cevapcici

 

  • 500 gram miesa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • 3 duze zabki czosnku
  • 2 lyzki bulki tartej
  • 1 bulka
  • sol,chilli, maggi
  • 1 lyzeczka musztardy

 

Sposób przygotowania:

Cevapcici
Bulke namoczyc w wodzie. Czosnek obrac i zmiazdzyc. Bulke odcisnac z wody, dodac mieso, jajko, zmiazdzony czosnek , musztarde, bulke tarta i doprawic sola, chilli i maggi do smaku. Mokrymi rekami formowac cienkie waleczki i piec je na rozgrzanym tluszczu. Mozna je jesc gorace, ale nadaja sie tez do zimnego bufetu.