Sposób przygotowania:
Chataka Baby Jagi
Najpierw zagotować mleko. Do mleka dodać śmietanę rozmieszaną z jajkami i ponownie zagotować, cały czas mieszając. Gotować około 1 min aż powstanie twarożek. Odcedzić go i ostudzić.
Następnie zmiksować margarynę z cukrem i dodawać porcjami twarożek. dobrze wymieszaną masę dzielimy na pół i do jednej połowy dodajemy kakao.
Herbatniki można delikatnie smarować serwatką która została po odcedzeniu twarożku, od wewnętrznej strony..
Układamy w blaszce 8 herbatników w rządku smarujemy je białą masą i przykrywamy herbatnikami potem nakładamy ciemną masę.i w taki sam sposób robimy boki bierzemy jeden herbatnik smarujemy jasną masą przykładamy następny herbatnik i na koniec ciemna masa tak gotowe dwie porcje składamy na podstawie aby powstał trójkąt itd.
Po skończeniu wstawić do lodówki aby masa zastygła .
Smacznego
Następnie zmiksować margarynę z cukrem i dodawać porcjami twarożek. dobrze wymieszaną masę dzielimy na pół i do jednej połowy dodajemy kakao.
Herbatniki można delikatnie smarować serwatką która została po odcedzeniu twarożku, od wewnętrznej strony..
Układamy w blaszce 8 herbatników w rządku smarujemy je białą masą i przykrywamy herbatnikami potem nakładamy ciemną masę.i w taki sam sposób robimy boki bierzemy jeden herbatnik smarujemy jasną masą przykładamy następny herbatnik i na koniec ciemna masa tak gotowe dwie porcje składamy na podstawie aby powstał trójkąt itd.
Po skończeniu wstawić do lodówki aby masa zastygła .
Smacznego