Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Chateaubriand

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kromki posmarować masłem z obu stron. Położyć na każdej plaster pasztetu, następnie

Chateaubriand

Składniki:

Chateaubriand

 

  • Tyle ile osób:
  • cienkich kromek bułki,
  • plastrów pasztetu dopasowanych wielkością do kromek
  • plastrów surowej wołowej polędwicy
  • małych kawałeczków masła
  • oraz:
  • trochę masła do smarowania
  • trochę ustruganego chrzanu lub pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Chateaubriand
Kromki posmarować masłem z obu stron. Położyć na każdej plaster pasztetu, następnie plaster polędwicy grubości 1 cm posolony i posypany pieprzem, kawałeczek masła roztartego z zieloną pietruszką, po czym wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypać sienko ustruganym chrzanem lub podsmażonymi pieczrakami. Od razu podawać.

Tagi:

pasztet