Sposób przygotowania:
Chicken alla mexicana
Wszystkie skrzydełka umyć, osuszyć i poprzecinać w zgięciach. Te najcieńsze końcówki można zamrozić i będziemy mieli do ugotowania wywaru na zupę. W szerokim rondlu lub na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wrzucić przygotowane kawałki skrzydełek. Podsmażyć je co jakiś czas obracając a potem dodać cebulę pokrojoną w kostkę i przyprawę do kuchni meksykańskiej. Dalej chwilę smażyć aż cebula się zeszkli. Kolejno dodać odsączoną kukurydzę i kiełki oraz pokrojoną w kostkę paprykę, wszystko podlać bulionem i dusić około 10 minut a potem ewentualnie dosolić i popieprzyć do smaku, dodać natkę. Dusić wszystko pod przykryciem do miękkości skrzydełek i na koniec dodać odsączoną i opłukaną fasolę. Całość zagotować, zagęścić powstały sos odrobiną mąki ziemniaczanej wymieszanej z wodą ( ale tylko troszkę wody ), zagotować i podawać z ugotowanym makaronem lub ryżem ugotowanym na sypko.
2milutka
zewa
Dzięki :)
edytaha
zewa
Dzięki Edytko, przy takiej pogodzie potrzebne są kolorki :)
cherry
zewa
:)