Sposób przygotowania:
Chicken cacciatore czyli uda w warzywach
Wieczorem: udka oczyscic, umyc, wytrzec papierowym recznikiem. Polac octem balsamicznym, dodac sol, pieprz, papryke, oregano,natrzec udka i zostawic na noc w lodowce .Dnia nastepnego: przygotowac naczynie zaroodporne, cebule pokroic w krazki, wrzycic na patelnie z rozgrrzana oliwa. Podsmazyc do momentu az zmieknie. Cebule wylozyc do naczynia zaroodpornego. Na tej samej patelni zrumienic udka z obu stron. Papryke pokroic w paski, czesc wylozyc na cebule, nastepnie polozyc udka, na udka nalozyc pozostala papryke, czosnek,pomidorki, pokrrojony seler, posypac przyprawami. Na koncu wymieszac ok.4 lyzek koncentratu pomodorowego z pol szklanki wody (mozna troche wiecej) oraz sosem sojowym. Polac udka z warzywami,posypac natka. Czesc natki zostawic na sam koniec i posypac juz po upieczeniu. Naczynie zaroodporne przykryc pokrywa lub folia spozywcza, wstawic do piekarnika i piec przez ok.1 godzine w 180 stopniach C. Najsmaczniejsze z ryzem i salata:)
Zdjecie glowne oraz ostatnie w wykonaniu Evity:)Dziekuje:)
Zdjecie glowne oraz ostatnie w wykonaniu Evity:)Dziekuje:)
evita0007
Sarenka
kasiunia.1981
Netka
Netka
evita0007
Oczywiście,pochwalę sie tobie jak mi wyszły :-)
evita0007
Netka
Widzialam,pieknie Ci wyszlo!
evita0007
A smak rewelacja !!!! i polecam wszystkim bo przepis jest wart wypróbowania :-)