Sposób przygotowania:
Chili con carne
1. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić cebulkę, a następnie dodać mięso mielone i chwilę smażyć.
2. Mięso podsmażone wraz z cebulą przełożyć do rondla i zalać 1,5 l wody, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojoną w kostkę paprykę.
3. Kukurydzę, fasolę odcedzić na sitku i dołożyć do całości
4. Dodać pozostałe składniki, doprawić na pikantnie i gotować.
2. Mięso podsmażone wraz z cebulą przełożyć do rondla i zalać 1,5 l wody, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojoną w kostkę paprykę.
3. Kukurydzę, fasolę odcedzić na sitku i dołożyć do całości
4. Dodać pozostałe składniki, doprawić na pikantnie i gotować.
Nina W.