szeryl23

szeryl23

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Chili con carne a'la Sylwia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Piekielnie ostre danie =]

Chili con carne a'la Sylwia

Składniki:

Chili con carne a'la Sylwia

 

  • 400 g mielonego mięsa
  • 1 puszka białej fasolki
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 czerwone papryki
  • 1 marchewka
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 torebka mielonej Chili
  • curry
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
  • 10 pieczarek
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

Chili con carne a'la Sylwia
W średnim garnku przysmażamy posiekaną cebulkę z mięsem mielonym ,kiedy mięsko nam sie ładnie zarumieni dolewamy około 2 małych szklanek wody ,dusimy około 5 minut,następnie kroimy pieczarki w plastry,paprykę w kostkę oraz trzemy marchewkę na tarce o grubszych oczkach dodajemy wszystko do mięsa dusimy wszystko około 10 minut aż wszystkie warzywa zmiękną ,następnie dorzucamy pomidory ,kukurydzę ,oraz 2 puszki fasolki dusimy 15 minut ,doprawiamy 2 łyżkami curry,4 łyżkami chili ,jesli lubimy bardziej pikantne dania dodajemy więcej chili ,doprawiamy do smaku bazylią ,solą oraz pieprzem na sam koniec dodajemy 3 łyżki śmietany danie będzie kremowe ,gotową potrawę podajemy z ryżem bądź kaszą kuskus ,ja osobiście podaję z kuskusem .
Smacznego.

Tagi:

mięso