Sposób przygotowania:
Chili con carne a'la Sylwia
W średnim garnku przysmażamy posiekaną cebulkę z mięsem mielonym ,kiedy mięsko nam sie ładnie zarumieni dolewamy około 2 małych szklanek wody ,dusimy około 5 minut,następnie kroimy pieczarki w plastry,paprykę w kostkę oraz trzemy marchewkę na tarce o grubszych oczkach dodajemy wszystko do mięsa dusimy wszystko około 10 minut aż wszystkie warzywa zmiękną ,następnie dorzucamy pomidory ,kukurydzę ,oraz 2 puszki fasolki dusimy 15 minut ,doprawiamy 2 łyżkami curry,4 łyżkami chili ,jesli lubimy bardziej pikantne dania dodajemy więcej chili ,doprawiamy do smaku bazylią ,solą oraz pieprzem na sam koniec dodajemy 3 łyżki śmietany danie będzie kremowe ,gotową potrawę podajemy z ryżem bądź kaszą kuskus ,ja osobiście podaję z kuskusem .
Smacznego.
Smacznego.