Sposób przygotowania:
Chilli con carne pod ciastem kukurydzianym
Podsmażyć na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę, po 5 minutach dodać posiekany czosnek, chwile podsmażyć, wsypać przyprawy. Dodać pokrojoną w paseczki paprykę, smażyć 3 minuty, dodać mięso – smażyć kolejne 10 minut. Zalać wszystko pomidorami i dusić 30 minut. Po tym czasie dodać odsączoną fasolę i gotować kolejne 15 minut.
Chilli con carne wyłożyć w formie do zapiekania. W jednej misce roztrzepać jajko z jogurtem i wodą a w drugiej wymieszać suche składniki. Dodać morke składniki do suchych, wymieszać. Wyłożyć msę kukurydzianą na wierzch formy z mięsem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.
Chilli con carne wyłożyć w formie do zapiekania. W jednej misce roztrzepać jajko z jogurtem i wodą a w drugiej wymieszać suche składniki. Dodać morke składniki do suchych, wymieszać. Wyłożyć msę kukurydzianą na wierzch formy z mięsem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.
kołczu