Sposób przygotowania:
Papryki faszerowane chilli con carne
Na dużej patelni z przykrywką rozgrzewam olej i szkle cebule drobno posiekane, dodaje czosnek drobno posiekany i chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smaże przez minutę. Dodaje mięso i smażę mieszając.Dodaje pomidory z zalewą i passatę. Następnie paprykę pokrojoną w kostkę i doprawiam solą oraz pieprzem. Przykrywam i gotujemy przez 20 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaje fasolę, kukurydzę i chwilę razem gotuję.Żółte papryki przekrawam wzdłuż na pół. Nadziewam chilli i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 st na 20 minut. Następnie wyjmuję, posypuję startym serem i ponownie zapiekam jeszcze przez 10 minut. Przygotowuję sos. Łączę wszystkie składniki w słoiku, przykrywam szczelnie i mocno wstrząsam. Porcję sałaty wykładam na talerz, polewam sosem, na wierzch wykładam po papryki. Posypuję z wierzchu kukurydzą i pokrojoną papryką, dekoruję ziołami