Sposób przygotowania:
Chińska zupa z pulpecikami z kuskusem
Pulpeciki: Kuskus zalać przegotowaną niewielką ilością wody (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Gdy napęcznieje dodać do mięsa mielonego. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzać olej. Z mięsa wyrobić małe pulpeciki a następnie podsmażyć na oleju.Zupa: Pieczarki pokroić w cienkie paski i podsmażyć krótko w niewielkiej ilości masła. Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Ziemniaki zalać wodą (ok. 2-2,5 litra) lub wywarem przygotowanym z kostki, dodać przyprawy i gotować aż składniki będą miękkie. Wówczas wrzucić do garnka przygotowane wcześniej pieczarki i mrożonkę Hortex "Mieszanka chińska". Pogotować jeszcze ok. 10 minut i jeszcze raz doprawić do smaku. Na koniec zaciągnąć całość 2 serkami topionymi. Podawanie: Na talerzu wykładamy sporą ilość pulpecików i zalewamy przygotowaną zupą. Smacznego!