Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Chiński misz masz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo często robię w domu, rodzina to uwielbia

Chiński misz masz Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chiński misz masz

 

  • 2 saszetki ryżu
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawa kebab
  • papryka ostra w proszku
  • 1 torebka warzywa na patelnię.
  • 1 słoik sos słodko-kwaśny

Sposób przygotowania:

Chiński misz masz
Ryż ugotować na sypko, odcedzić, osączyć.
Pierś z kurczaka pokroić w paski, wrzucić na patelnię, dodać tłuszcz, paprykę w proszku, przyprawę kebab, podsmażyć mieszając.
Następnie dodać do piersi z kurczaka warzywa na patelnię, ryż, wszystko dokładnie wymieszać i poddusić.
Na samym końcu dodać sos słodko-kwaśny, poddusić.
Podawać gorące.
Chiński misz masz
W gotowanej i osolonej wodzie, ryż został ugotowany na sypko
Chiński misz masz
Sos został przełożony do garnka, lekko podgrzany na ogniu