Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Chińskie pierożki z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ugotować wieprzowinę w niewielkiej ilości osolonej wody i bardzo drobna pokroić.

Chińskie pierożki z farszem

Składniki:

Chińskie pierożki z farszem

 

Sposób przygotowania:

Chińskie pierożki z farszem
Ugotować wieprzowinę w niewielkiej ilości osolonej wody i bardzo drobna pokroić. Oczyścić kapustę, poszatkować jak najcieniej, sparzyć i wymieszać z pokrojonym mięsem oraz podsmażoną na szklisto, pokrojoną w cienkie pfl sęczki cebulą. Dodać do smaku sól i sos sojowy oraz pieprz. Z mąki i wody zagnieść dość rzadkie ciasto na pierogi. Formować z niego cienkie placuszki nakładać na środek farsz, a brzegi zebrać i zlepić razem tak, aby pierożek przl brał kształt cebulki. Tak uformowane pierożki układać jedną warstwą na ściJ reczce lub gazie, naciągniętej na garnek z gotującą się wodą. Przykryć siteil i gotować na parze do miękkości.

Tagi:

chińskie sosy