ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Chleb domowy pszenno kukurydziany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Domowy chleb jest najlepszy. Ten jest miękki i puszysty. Smakuje z różnymi dodatkami. Polecam wypróbować przepis.

Chleb domowy pszenno kukurydziany

Składniki:

Chleb domowy pszenno kukurydziany

 

 

Sposób przygotowania:

Chleb domowy pszenno kukurydziany
Cukier i drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, dodajemy rozpuszczone masło, mieszamy. Wlewamy do mąki pszennej, wsypujemy mąkę kukurydzianą, dodajemy sól. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na około godzinę. Potem ponownie zagniatamy, wkładamy do małej formy i odstawiamy znów pod przykryciem na około 30 minut. pieczemy w 190 stopniach około 35 minut.