Sposób przygotowania:
Chleb na piwie z naturalnym miodem1.
![Chleb na piwie z naturalnym miodem Chleb na piwie z naturalnym miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-na-piwie-z-naturalnym-miodem-408854.jpg)
Przygotowałam miskę, do której wsypałam mąkę pszenną oraz mąkę orkiszową i wymieszałam je ze sobą.
2.
![Chleb na piwie z naturalnym miodem Chleb na piwie z naturalnym miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-na-piwie-z-naturalnym-miodem-408856.jpg)
Słonecznik łuskany uprażyłam na suchej patelni i jeszcze ciepły wsypałam do miski z mąkami.
3.
![Chleb na piwie z naturalnym miodem Chleb na piwie z naturalnym miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-na-piwie-z-naturalnym-miodem-408858.jpg)
Następnym składnikiem był czarny sezam, który dosypałam i wymieszałam łyżką drewnianą.
4.
![Chleb na piwie z naturalnym miodem Chleb na piwie z naturalnym miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-na-piwie-z-naturalnym-miodem-408861.jpg)
Później dodałam sól kuchenną, ponownie wymieszałam.
5.
![Chleb na piwie z naturalnym miodem Chleb na piwie z naturalnym miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-na-piwie-z-naturalnym-miodem-408862.jpg)
Teraz przyszła kolej na miód prawdziwy, który też dodałam do składników na chlebek.
6.
![Chleb na piwie z naturalnym miodem Chleb na piwie z naturalnym miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-na-piwie-z-naturalnym-miodem-408863.jpg)
Świeże drożdże poskubałam w palcach i dodałam do miski.
7.
![Chleb na piwie z naturalnym miodem Chleb na piwie z naturalnym miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-na-piwie-z-naturalnym-miodem-408864.jpg)
Na samym końcu wlałam piwo, które było w temperaturze pokojowej.
8.
![Chleb na piwie z naturalnym miodem Chleb na piwie z naturalnym miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-na-piwie-z-naturalnym-miodem-408865.jpg)
Wszystkie składniki w misce bardzo dokładnie wymieszałam i odstawiłam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 20 mniut.
9.
![Chleb na piwie z naturalnym miodem Chleb na piwie z naturalnym miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-na-piwie-z-naturalnym-miodem-408866.jpg)
Po upływie tego czasu ciasto "odgazowałam" i przełożyłam do silikonowych foremek. Znowu odstawiłam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na czas 15 minut.
10.
![Chleb na piwie z naturalnym miodem Chleb na piwie z naturalnym miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-na-piwie-z-naturalnym-miodem-408867.jpg)
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni i kiedy już upłynął czas wyrośnięcia chlebków to wstawiłam do piekarnika na 15 minut. Potem zmniejszyłam temperaturę do 190 stopni C i piekłam jeszcze chlebki przez 30 minut.
11.
![Chleb na piwie z naturalnym miodem Chleb na piwie z naturalnym miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/chleb-na-piwie-z-naturalnym-miodem-408868.jpg)
Smacznego !