Sposób przygotowania:
Chleb pszenny z suszonymi pomidorami i czarnuszką
W misce wymieszać obie mąki z solą. Do misy robota wlać zakwas i letnią wodę. Wsypać część mąki i włączyć robota. Gdy składniki się połaczą dodać suszone pomidory i czarnuszkę oraz pozostałą mąkę.
Ciasto ponownie wyrobić aby składniki się połączyły. Keksówkę 30x10 natłuścić i przełożyć masę. Następnie foremkę odstawić w ciepłe miejsce na ok 4-5 godzin.
Gdy chlebek wyrośnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 20 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 180 C i piec jeszcze kolejne 20 minut.
Upieczony chlebek wyjąć z foremki i ułożyć na kratce. Na wierzchu dobrze posmarować woda i tak zostawić do całkowitego wystudzenia.
Ciasto ponownie wyrobić aby składniki się połączyły. Keksówkę 30x10 natłuścić i przełożyć masę. Następnie foremkę odstawić w ciepłe miejsce na ok 4-5 godzin.
Gdy chlebek wyrośnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 20 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 180 C i piec jeszcze kolejne 20 minut.
Upieczony chlebek wyjąć z foremki i ułożyć na kratce. Na wierzchu dobrze posmarować woda i tak zostawić do całkowitego wystudzenia.