Sposób przygotowania:
Chleb "samo ziarno"
Siemię lniane (mielone) mieszamy z wrzątkiem i odstawiamy.
Do miski wsypujemy płatki owsiane i jaglane, słonecznik, pestki dyni, ziarniste siemię lniane, migdały w płatkach, sezam oraz posiekane orzechy włoskie z migdałami. Mieszamy.
Dodajemy odstawione wcześniej zmielone siemię lniane, sól, miód i wodę. Mieszamy, aż wszystko się dobrze połączy.
Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównujemy mocno dociskając i odstawiamy na 1 godzinę.
Pieczemy ok. godziny w 180 stopniach, kroimy po wystudzeniu.
Do miski wsypujemy płatki owsiane i jaglane, słonecznik, pestki dyni, ziarniste siemię lniane, migdały w płatkach, sezam oraz posiekane orzechy włoskie z migdałami. Mieszamy.
Dodajemy odstawione wcześniej zmielone siemię lniane, sól, miód i wodę. Mieszamy, aż wszystko się dobrze połączy.
Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównujemy mocno dociskając i odstawiamy na 1 godzinę.
Pieczemy ok. godziny w 180 stopniach, kroimy po wystudzeniu.