zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Chleb z czarnym sezamem i babką płesznik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To mój kolejny pyszny chleb bez wyrabiania pieczony w naczyniu żaroodpornym. Szybka metoda a jaki super efekt.

Chleb z czarnym sezamem i babką płesznik

Składniki:

Chleb z czarnym sezamem i babką płesznik

 

Sposób przygotowania:

Chleb z czarnym sezamem i babką płesznik
Do miski wlać płynne składniki czyli wodę i olej. Wszystkie suche składniki wymieszać i wsypać do miski z wodą. Drewnianą łyżką wszystko połączyć.

Miskę zakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Potem szybko zagnieść ciasto, uformować bochenek. Oprószyć mąką i zakryć ściereczką, zostawić niech podrośnie.

Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika, nagrzać do 200 stopni a potem szybko włożyć ciasto do naczynia i zakryć pokrywką.

Chleb piec 35 minut a potem jeszcze 20 ale bez pokrywki.

Chleb wyjąc z naczynia i studzić na kratce.