Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Chleb z Dyni

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Przy mace zytniej dodac dodatkowo 100 ml maslanki do ciasta.

Chleb z Dyni

Składniki:

Chleb z Dyni

 

Sposób przygotowania:

Chleb z Dyni
Dynie pokroic w kostke i zagotowac z 100 ml wody az zrobi sie mus. Nastepnie ugotowana dynie ostudzic (musu z dyni poczeba 500 g),dodac sol i margaryne. Drozdze rozrobic z goracym mlekiem i cukrem,odstawic na 5-10 minut. Make wsypac do miski i wyrobic z pozostalymi skladnikami. Ciasto odstawic na 45 minut do wyrosniecia. Nastepnie ciasto wlozyc do nasmarowanej tluszczem formy. Odstawic na 15 minut. Piec w nagrzanym piekarniku,najpierw 20 minut w temperaturze 200°C,potem 30 minut w temperaturze 150°C

Tagi:

dynia mak chleb