Sposób przygotowania:
Chleb z dynią i kaszą jaglaną
Na zaczyn: do miski wlać zakwas, dodać wodę i mąkę, zamieszać. Przykryć ściereczką i odstawić na całą noc. Następnego dnia dodać puree z dyni i wodę. Wymieszać. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, kaszę jaglaną ostudzić. Wrzucić do misy razem z mąkami i solą. Wyrobić jednolite ciasto, przykryć ściereczką i odstawić na 4 godziny w ciepłe miejsce. Następnie ciasto przełożyć do keksówki (15x28), posypać lekko mąką i wyrównać. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 2-3 godziny. Można naciąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piec 20 minut, zmniejszyć do 200 i piec jeszcze 20-25 minut. wystudzić na kratce
anemon
Alex_M
dziękuję! lejesz miód na moje serce :):)