Sposób przygotowania:
Chleb z dyni
Wymieszać razem olej, miód, cukier i roztrzepane jaja. Przesiać suche składniki, Wymieszać ze słodkim olejem. Dodać przecier z dyni i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać orzechy. Wlać ciasto do dwóch blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w 160 stopniach przez 1 godzinę i 15 minut. Wyjąc i odstawić na 10 minut, a następnie przełożyć na podstawkę.
![Chleb z dyni Chleb z dyni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-z-dyni-231047.jpg)
![Chleb z dyni Chleb z dyni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-z-dyni-231048.jpg)
![Chleb z dyni Chleb z dyni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-z-dyni-231049.jpg)
![Chleb z dyni Chleb z dyni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-z-dyni-231050.jpg)