Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Chleb z makiem, dynią i słonecznikiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Chleb z ziarnami jest smaczny, idealny na śniadanie lub kolację.

Chleb z makiem, dynią i słonecznikiem

Składniki:

Chleb z makiem, dynią i słonecznikiem

 

 

Sposób przygotowania:

Chleb z makiem, dynią i słonecznikiem
Mąki przesiać do miski, dodać 5 łyżek maku, ziarna, pokruszone drożdże, sól, cukier, mleko w proszku, wymieszać. Następnie wlać ciepłą wodę, 2 łyżki oleju i bardzo dokładnie wymieszać. Przykryć folią i odłożyć w ciepłe miejsce na 20-25 minut. Gdy ciasto podwoi swoją objętość przełożyć do przygotowanej formy. Przykryć i odłożyć na 15 minut. Wyrośnięte ciasto posmarować pozostałym olejem i posypać makiem. Włożyć do piekarnika. Piec około 50-60 minut w temp 190-200 stopni.

Tagi:

dynia mak chleb