Sposób przygotowania:
Chleb z mieszanki własnej roboty
Składniki na mieszankę wymieszać razem,wsypać do szczelnego pojemnika i dodawać do pieczenia po 2 1/2 szklanki jednorazowo. Mieszanki wyjdzie ok 1 1/2 kg
Drożdże rozdrobnić,dodać składniki,wymieszać wszystko pałką,napełnić do połowy 2 wąskie brytfanki, poczekać żeby wyrosło,włożyć do lekko nagrzanego piekarnika.Piec 1 godzinę w temperaturze 185 stopni C. Przed pieczeniem wierzch chleba posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać dowolnym ziarnem w zależności od upodobania,np. siemię lniane,słonecznik,sezam,mak,kminek.
Drożdże rozdrobnić,dodać składniki,wymieszać wszystko pałką,napełnić do połowy 2 wąskie brytfanki, poczekać żeby wyrosło,włożyć do lekko nagrzanego piekarnika.Piec 1 godzinę w temperaturze 185 stopni C. Przed pieczeniem wierzch chleba posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać dowolnym ziarnem w zależności od upodobania,np. siemię lniane,słonecznik,sezam,mak,kminek.
Papaja
basia216
cris