katarzyna s.

katarzyna s.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 56]

Chlebek dyniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetne ciasto, można je zrobić z cukinią lub dynią.

Chlebek dyniowy

Składniki:

Chlebek dyniowy

 

 

Sposób przygotowania:

Chlebek dyniowy
Zółtka oddzielić od białek, ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie przez sito przesiać mąkę z cynamonem i sodą. Dodać do jajek i zmiksować. Dynie zetrzeć na tarce, dodać do masy. Migdały, orzechy i rodzynki posiekać, dodać i wymieszać. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Masy delikatnie wymieszać. . Wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, piec w 180 stopniach ok 30-40 minut.

Tagi:

jajko dynia jajka