Sposób przygotowania:
Chlebek marchewkowy
Jaja ubijamy z miodem na puszysta masę, dodajemy olej kokosowy (płynny). Marchewkę trzemy na drobnych oczkach i troszkę odciskamy z nadmiaru soku.
Dodajemy do płynnej masy i łączymy razem. Do mąki dodajemy cynamon oraz proszek do pieczenia. Dosypujemy po łyżce do masy jajecznej i łączymy przy pomocy łyżki razem z migdałami i skórką. Wlewamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 1980 st C przez około 60 minut. Warto zrobić test suchego patyczka. Gotowe ciasto studzimy i podajemy na deser.
Dodajemy do płynnej masy i łączymy razem. Do mąki dodajemy cynamon oraz proszek do pieczenia. Dosypujemy po łyżce do masy jajecznej i łączymy przy pomocy łyżki razem z migdałami i skórką. Wlewamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 1980 st C przez około 60 minut. Warto zrobić test suchego patyczka. Gotowe ciasto studzimy i podajemy na deser.