Shaera

Shaera

Kucharz
[Przepisów: 4]

Chlebek z Ardei

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Inny, ciekawy smak domowego pieczywa ^.-

Chlebek z Ardei

Składniki:

Chlebek z Ardei

 

 

Sposób przygotowania:

Chlebek z Ardei
Na małej patelni uprażyć granulat. Na tej samej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, usmażyć, dodać granulat sojowy, przyprawić. Sodę rozpuścić w occie jabłkowym. Mąki wymieszać, wsypać ½ łyżeczki soli, wlać roztwór sody i octu, zsiadłe mleko sojowe i wodę, dodać zawartość patelni, dokładnie wymieszać, przełożyć do przygotowanej foremki, posypać siemieniem lnianym i sezamem. Foremkę wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec - w odpowiednim momencie sprawdzić patyczkiem