Sposób przygotowania:
Chlebek z żołtym serem
Mąkę przesiać i na sucho wymieszać z solą, cukrem i ziołami, dodać drożdże rozpuszczone w wodzie, olej oraz ubite jajka, wszystko dokładnie wymieszać. Ser pokroić w kostkę i dodać do ciasta, następnie jeszcze raz wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Formę w której będziemy piec chleb wysmarować tłuszczem, wyłożyć do niej całe ciasto po wierzchu posmarować olejem i jeszcze raz zostawić na 20 min. Chleb wstawić do zimnego piekarnika nastawionego na 180st i piec 60 min. Porcja ciasta starcza na dwa bochenki pieczone w formie do keksa, ale ja zrobiłam w okrągłej formie i dzięki temu mam jeden wielki bochenek chleba.
zbysiowa
iziona
Polecam bo jest pyszny, nawet dzisiaj smakował wspaniale, nic nie sczerstwiał jedynie ser zastygł bo wczoraj był jeszcze lekko płynny jak się jadło.