Sposób przygotowania:
Chlebek z żołtym serem
Mąkę przesiać i na sucho wymieszać z solą, cukrem i ziołami, dodać drożdże rozpuszczone w wodzie, olej oraz ubite jajka, wszystko dokładnie wymieszać. Ser pokroić w kostkę i dodać do ciasta, następnie jeszcze raz wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Formę w której będziemy piec chleb wysmarować tłuszczem, wyłożyć do niej całe ciasto po wierzchu posmarować olejem i jeszcze raz zostawić na 20 min. Chleb wstawić do zimnego piekarnika nastawionego na 180st i piec 60 min. Porcja ciasta starcza na dwa bochenki pieczone w formie do keksa, ale ja zrobiłam w okrągłej formie i dzięki temu mam jeden wielki bochenek chleba.
![Chlebek z żołtym serem Chlebek z żołtym serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlebek-z-zoltym-serem-131871.jpg)
![Chlebek z żołtym serem Chlebek z żołtym serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlebek-z-zoltym-serem-131872.jpg)
![Chlebek z żołtym serem Chlebek z żołtym serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlebek-z-zoltym-serem-131873.jpg)
![Chlebek z żołtym serem Chlebek z żołtym serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlebek-z-zoltym-serem-131874.jpg)
zbysiowa
iziona
Polecam bo jest pyszny, nawet dzisiaj smakował wspaniale, nic nie sczerstwiał jedynie ser zastygł bo wczoraj był jeszcze lekko płynny jak się jadło.