Sposób przygotowania:
Chłodnik bananowy
Mleko przegotować. Banany obrać i posiekać. nektarynki, umyć, obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałki. czekoladę pokroić w małą kosteczkę. Rodzynki umyć i osuszyć.
Mleko zmiksować z bananami, nektarynkami, żółtkami, miodem, cukrem waniliowym oraz solą i wstawić na 2 godziny do lodówki.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z rodzynkami. Zupę nalać do talerzy, do każdego włożyć kawałeczki czekolady. Na środku włożyć kopczyki bitej śmietany z rodzynkami.
Mleko zmiksować z bananami, nektarynkami, żółtkami, miodem, cukrem waniliowym oraz solą i wstawić na 2 godziny do lodówki.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z rodzynkami. Zupę nalać do talerzy, do każdego włożyć kawałeczki czekolady. Na środku włożyć kopczyki bitej śmietany z rodzynkami.