Sposób przygotowania:
Chłodnik z ananasa, melona i bananów
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z odrobiną soli i sosem tabasco. Syrop z ananasa wlać do pojemników na lód i zamrozić. Banany obrać ze skórki, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Melon obrać, wydrążyć miąższ. Krążki ananasa i melon pokroić w kostkę, wymieszać z bananami. 1/3 pokrojonych owoców odłożyć, resztę włożyć do garnka, wlać 1,5 szkl wody i dusić pod przykryciem przez kilka minut, ostudzić. Do ostudzonych, uduszonych owoców dodać czosnek, szczyptę pieprzu, soli i dokładnie zmiksować. Zupę przelać do wazy, dodać odłożone, pokrojone w kostkę owoce, ochłodzić. Podawać z kostkami lodu z zamrożonego syropu z ananasa.