Sposób przygotowania:
Chłopski garnek wg Gosi
Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka. (na dno garnka wlewamy 3 łyżki oliwy). Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w półplasterki, a mielonkę w kostkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w kostkę. Por drobno siekamy. Wszystko podsmażamy przez chwilę na wolnym ogniu. W tym czasie przygotowujemy zalewę: Do wody (450 ml) dodajemy koncentrat pomidorowy i ketchup. Mieszamy. Do zalewy dodajemy do smaku przyprawy: sól, pieprz, sól czosnkowa, pieprz czosnkowy, zioła prowansalskie i przyprawę do bigosu. Dokładnie mieszamy i wlewamy do składników w garnku. Całość dusimy pod przykryciem do czasu, aż warzywa będą miękkie. (co jakiś czas przemieszać). Smacznego :)