Sposób przygotowania:
Chmurki drożdżowe z truskawkami i kruszonką
Margarynę rozpuścić i pozostawić do przestygnięcia. Mleko podgrzać tak, by było letnie. Drożdże pokruszyć do garnuszka, zalać połową mleka, dodać 2 łyżki cukru i 2 łyżki mąki. Wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy pozostałą mąkę, dodajemy ubite z cukrem jajka, pozostałe mleko oraz rozczyn drożdżowy - zagniatamy wszystko razem, dodając pod koniec zagniatania powoli margarynę. Gotowe elastyczne, gładkie i odchodzące od rąk i miski ciasto pozostawiamy do podrośnięcia przykryte ściereczką - tak ok 2 godzin. Po tym czasie ciasto przerabiamy i kroimy na nieduże kawałki. Każdy kawałek rozgniatamy lekko w dłoni a następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie dnem szklanki robimy wgłębienie. Wgłębienie to posypujemy bułką tartą i pozostawiamy do podrośnięcia ok 20 min. Po tym czasie w głębienie wkładamy dużą truskawkę, lub też kilka mniejszych. Bułeczki posypujemy kruszonką. Pieczemy ok 25 min . w temp. 180'C. Smacznego !!