Sposób przygotowania:
Chop Suey dla wszystkich zwierzaków
Marynata:
Mięso kroimy na paseczki. Z sherry, mąki ziemniaczanej, sosu sojowego oraz cukru przygotowujemy marynatę i wkładamy do niej mięso na jedną godzinę.
Makaron ryżowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i kroimy na odcinki.
Grzybki mun należy namoczyć w letniej wodzie lub według przepisu na opakowaniu. Pora kroimy w talarki, a marchewkę i bambusa na drobne paseczki.
Na patelni (najlepiej woku) smażymy kolejno po 2-3 min warzywa, kiełki (jeśli są świeże) oraz grzybki. Mięso wyjmujemy z marynaty, odsączamy, porcjujemy i smażymy 3 minuty, pilnując aby się nie przypaliło.
Następnie wszystkie składniki trzeba wymieszać, w razie potrzeby podgrzać i doprawić.
Smacznego !
Mięso kroimy na paseczki. Z sherry, mąki ziemniaczanej, sosu sojowego oraz cukru przygotowujemy marynatę i wkładamy do niej mięso na jedną godzinę.
Makaron ryżowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i kroimy na odcinki.
Grzybki mun należy namoczyć w letniej wodzie lub według przepisu na opakowaniu. Pora kroimy w talarki, a marchewkę i bambusa na drobne paseczki.
Na patelni (najlepiej woku) smażymy kolejno po 2-3 min warzywa, kiełki (jeśli są świeże) oraz grzybki. Mięso wyjmujemy z marynaty, odsączamy, porcjujemy i smażymy 3 minuty, pilnując aby się nie przypaliło.
Następnie wszystkie składniki trzeba wymieszać, w razie potrzeby podgrzać i doprawić.
Smacznego !