Sposób przygotowania:
Chorizo- hiszpańska kiełbasa dojrzewająca
Mięso (może być łopatka lub biodrówka) i słoninę zmielić w maszynce o oczkach 10 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy zmiażdżony czosnek i pozostałe składniki. Dokładnie wszystko wymieszać ręcznie przez około 10 minut i odstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie nadziewamy jelita za pomocą nadziewarki . Gotowe kiełbaski wieszamy w przewiewnym miejscu w temperaturze 18 - 21 C, najlepiej przy oknie na 1,5 miesiąca by dojrzały.
![Chorizo- hiszpańska kiełbasa dojrzewająca Chorizo- hiszpańska kiełbasa dojrzewająca](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chorizo-hiszpanska-kielbasa-dojrzewajaca-300811.jpg)
![Chorizo- hiszpańska kiełbasa dojrzewająca Chorizo- hiszpańska kiełbasa dojrzewająca](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chorizo-hiszpanska-kielbasa-dojrzewajaca-300812.jpg)
![Chorizo- hiszpańska kiełbasa dojrzewająca Chorizo- hiszpańska kiełbasa dojrzewająca](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chorizo-hiszpanska-kielbasa-dojrzewajaca-300813.jpg)