Sposób przygotowania:
chrupiąca pierś pod pomidorowym kocykiem
1. Nagrzać piekarnik (na 180 stopni), rozpuścić 3 łyżki margaryny w naczyniu żaroodpornym 2. Piersi umyć i podzielić na mniejsze kawałki (np. jedna pierś na 4 kawałki) 3. Przygotować sos, który będzie naszym "kocykiem": połączyć drobno posiekaną cebulkę z sosem do spaghetti ŁOWICZ, dodać bazylię oraz połowę drobno posiekanej natki pietruszki. doprawić pieprzem i solą, wymieszać. 4. Piersi z obu stron maczać w rozgrzanym tłuszczu, z wierzchu równomiernie rozłożyć sos pomidorowy i piec w piekarniku ok. 30-35 min. 5. W międzyczasie przygotować chrupiącą posypkę: roztopić na patelni 3 łyżki margaryny, wymieszać z bułką tartą i pozostałą drobno posiekaną nacią pietruszki. 6. Po około 30-35 min. wyjąć na chwilę naczynie z piekarnika i każdą pierś posypać z wierzchu posypką, a na wierzch tartą mozarellą. 7. Zapiec jeszcze około 5-10 minut, dopóki ser się nie roztopi.Smacznego :)