dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Chrupiąca surówka z sosem koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jesienno zimowe chrupiące warzywa i sos na bazie bardzo zdrowego oleju z konopi tłoczonego na zimno z koperkiem.

Chrupiąca surówka z sosem koperkowym

Składniki:

Chrupiąca surówka z sosem koperkowym

 

  • 2 liście kapusty pekińskiej
  • 1 marchew
  • 1 pomidor
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyzki oleju konopnego
  • łyzka jogurtu
  • łyzka octu jabłkowego bio
  • 2 łyzki posiekanego koperku
  • sól himalajska
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Chrupiąca surówka z sosem koperkowym
Marchew i pomidora ścieramy na tarce jarzynowej o duzych oczkach. Kapuste piekińska i selera (wczesniej obranego z włókien) siekamy drobno. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy. Olej mieszamy z jogurtem i octem jabłkowym a także koperkiem - sosem polewamy warzywa i mieszamy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.