Sposób przygotowania:
Chrupiące pieczarki
Pieczarki dokładnie myjemy. Ucinamy z nich odstające nóżki. Do małego garnka wlewamy wodę i wysypujemy łyżkę przyprawy do grilla. Wodę doprowadzamy do wrzenie i wrzucamy pieczarki. Grzyby gotujemy przez około minute. Po tym czasie grzyby wyjmujemy na sitko i zostawiamy do odsączenia. Przygotowujemy panierkę. Bułkę tartą mieszamy z solą pieprzem i przyprawą do grilla. Jajko roztrzepujemy. Pieczarki panierujemy 2 razy. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
zewa
agnieszka32910
Kiedyś też nie gotowałam pieczarek, ale raz spróbowałam i teraz zawsze przez chwileczkę je gotuje. Grzybki nasiąkają wtedy przyprawami i wg mnie są lepsze.
zewa
Rozumiem, dzięki za odpowiedź.
pepsicOLA
szczebiotka82
zub3r
agnieszka32910
polecam bo są naprawdę super
AGNIESIA ;/0