Sposób przygotowania:
Chrupiące placuszki z sosem pieczarkowo-porowym
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebulę i czosnek ścieramy na mniejszych oczkach. Dodajemy sól, jajka i łyżkę mąki. Mieszamy ciasto i smażymy małe placuszki.
Pieczarki kroimy na pół, pora kroimy w plasterki, podsmażamy warzywa na maśle. Solimy do smaku. Zalewamy śmietaną 30 %, doprawiamy pieprzem. Gotujemy redukując sos. Kiedy zgęstnieje jest gotowy. Placuszki podajemy z sosem.
Pieczarki kroimy na pół, pora kroimy w plasterki, podsmażamy warzywa na maśle. Solimy do smaku. Zalewamy śmietaną 30 %, doprawiamy pieprzem. Gotujemy redukując sos. Kiedy zgęstnieje jest gotowy. Placuszki podajemy z sosem.