monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1369]

Chrupiące roladki schabowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Początkowo mąż nie miał ochoty ma taką roladkę ale gdy położyłam na talerz to zjadł ze smakiem i bardzo chwalił pomysł, zapraszam:)

Chrupiące roladki schabowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chrupiące roladki schabowe

 

  • 3 kotlety schabowe bez kości
  • 3 kromki białego chleba
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g sera żółtego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Sól,pieprz
  • 1 jajko
  • Mąka do panierowania
  • Bułka do panierowania
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące roladki schabowe
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki. Z chleba odciąć skórki i pokroić miękisz w małą kostkę. Na patelni roztopić masło i wrzucić chlebek. Upiec grzanki, zdjąć z ognia i ostudzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a czosnek na małych. Dodac oba składniki do grzanek. Doprawić majerankiem. Dodać majonez i wymieszać. Tak przygotowany farsz nałożyć na każdy kotlet i zwinąć roladkę. Spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na rumiano z każdej strony często obracając aby panier się nie przypalił, przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego! 
Chrupiące roladki schabowe
grzanki wymieszać z serem i czosnkiem i przyprawami
Chrupiące roladki schabowe
nadzienie nałożyć na mieso i dobrze zawinąć
Chrupiące roladki schabowe
panierować w mące jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju