Sposób przygotowania:
Chrupiące roladki schabowe
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki. Z chleba odciąć skórki i pokroić miękisz w małą kostkę. Na patelni roztopić masło i wrzucić chlebek. Upiec grzanki, zdjąć z ognia i ostudzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a czosnek na małych. Dodac oba składniki do grzanek. Doprawić majerankiem. Dodać majonez i wymieszać. Tak przygotowany farsz nałożyć na każdy kotlet i zwinąć roladkę. Spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na rumiano z każdej strony często obracając aby panier się nie przypalił, przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
edytaha
monikaT83
malinkakab
Polecam gorąco