anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Roladki schabowe pyszne mojej mamy

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Uwielbiam te roladki:) Wy też polubicie.

Roladki schabowe pyszne mojej mamy

Składniki:

Roladki schabowe pyszne mojej mamy

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe pyszne mojej mamy
Kotlety schabowe umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,rozbić jak najcieniej,leciutko posolić. Jajka rozbić,dodać śmietanę,troszkę vegety,i pieprzu(wszystko dokładnie roztrzepać,na jednolitą masę) Koperek posiekać,na każdy rozbity kotlet,nakładać po trochu masła, i posiekanego koperku. Zawijać ścisło roladki,najpierw boki,potem przód,następnie panierować w bułce tartej,masie jajeczno-śmietanowej ,na końcu znów w bułce tartej. Smażyć na małym ogniu, na złoty kolor około 8-10 min,kilkakrotnie przekręcając żeby się dopiekły.(można podlać odrobinę wody i parować kilka minutek pod przykryciem) U nas się nie paruje,lubimy chrupiące roladki. Smacznego