Sposób przygotowania:
Roladki schabowe pyszne mojej mamy
Kotlety schabowe umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,rozbić jak najcieniej,leciutko posolić. Jajka rozbić,dodać śmietanę,troszkę vegety,i pieprzu(wszystko dokładnie roztrzepać,na jednolitą masę) Koperek posiekać,na każdy rozbity kotlet,nakładać po trochu masła, i posiekanego koperku. Zawijać ścisło roladki,najpierw boki,potem przód,następnie panierować w bułce tartej,masie jajeczno-śmietanowej ,na końcu znów w bułce tartej. Smażyć na małym ogniu, na złoty kolor około 8-10 min,kilkakrotnie przekręcając żeby się dopiekły.(można podlać odrobinę wody i parować kilka minutek pod przykryciem) U nas się nie paruje,lubimy chrupiące roladki. Smacznego
Bahus
anullka7
Bahusku ,można ominąć:) nie do wszystkiego daję vegete,od czasu do czasu.
Temat ja rzeka.
Gość
Napewno smaczne, ale bardzo niezdrowe i kaloryczne. Smażone kotlety nadziane masłem?
Gość
anullka7
:)) nie musisz dawać vegety,ani masła ,najlepiej rób ze swojego znanego przepisu,u nas chwała Bogu jemy co chcemy i nikt nie ma podwyższonego cholesterolu.Waga też w normie,więc grubasom nie polecam:)) pozdrowionka.
siwa12345
dzastina
andzia67
eli_555
sylwijkaa
Dziś upitrasiłam roladki Twojej mamy no i wszystkim tak smakowały, że postanowiłam aż napisać komentarz uznania:D. Niestety nie miałam zbyt dobrego schabiku tylko troszkę twardy i za mało się usmażyły na patelni, więc się najpierw zestresowałam, a później szybko do naczynia żaroodpornego zalałam olejkiem dodałam plastry cebulki i do piekarnika na dobre pół godziny, koperek troszkę zmiękł ale wyszły i tak pyszne. Dziękuję za pyszną podpowiedź:*
anullka7
Bardzo mi miło że smakowałay:)Serdeczne pozdrowionka.
kwiatula
gosiczek821