Sposób przygotowania:
Roladki z ... w płatkach kukurydzianych
Plastry schabowe rozbijamy tłuczkiem do mięsa i posypujemy je solą i pieprzem z obu stron. Jajko rozbełtujemy z dodatkiem mleka, dodajemy do niego zioła prowansalskie. Na każdego schabowego kładziemy po dwa plasterki sera, kawałek papryki i ogórka przekrojonego na połowę. Całość zawijamy w roladkę aby składniki ze środka nie wychodziły na zewnątrz. Roladki obtaczamy w mące, następnie maczamy w jajku i na koniec panierujemy w lekko pokruszonych płatkach kukurydzianych. Roladki smażymy z każdej strony na złoty kolor (ok. 5-8 minut z każdej strony). Roladki podajemy z ziemniakami bądź ryżem oraz sałatką na obiad. Smacznego!
darmiona
-Natka-
Cieszę się, że Cię pociąga ... Może dasz się w to wciągnąć? :)
darmiona