-Natka-

-Natka-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Roladki z ... w płatkach kukurydzianych

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Roladki z papryką i ogórkiem panierowane w płatkach kukurydzianych. Są złociste i chrupiące z ciągnącym się żółtym serem. Pycha!

Roladki z ... w płatkach kukurydzianych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z ... w płatkach kukurydzianych

 

Sposób przygotowania:

Roladki z ... w płatkach kukurydzianych
Plastry schabowe rozbijamy tłuczkiem do mięsa i posypujemy je solą i pieprzem z obu stron. Jajko rozbełtujemy z dodatkiem mleka, dodajemy do niego zioła prowansalskie. Na każdego schabowego kładziemy po dwa plasterki sera, kawałek papryki i ogórka przekrojonego na połowę. Całość zawijamy w roladkę aby składniki ze środka nie wychodziły na zewnątrz. Roladki obtaczamy w mące, następnie maczamy w jajku i na koniec panierujemy w lekko pokruszonych płatkach kukurydzianych. Roladki smażymy z każdej strony na złoty kolor (ok. 5-8 minut z każdej strony). Roladki podajemy z ziemniakami bądź ryżem oraz sałatką na obiad. Smacznego!
Roladki z ... w płatkach kukurydzianych
Wszystkie składniki z których przygotujemy roladki schabowe.
Roladki z ... w płatkach kukurydzianych
Na schabowego układamy ser, paprykę i ogórka i zawijamy.
Roladki z ... w płatkach kukurydzianych
Roladki panierujemy w mące, jajku i płatkach kukurydzianych.
Roladki z ... w płatkach kukurydzianych
Roladki smażymy na żłoty kolor z każdej strony po ok. 5-8 minut.