Sposób przygotowania:
Chrupiący kurczak
Skrzydełka dzielimy na porcje ( lotki nie będą nam potrzebne), przekładamy do miski dodajemy 1-2 łyżki soli i zalewamy wodą. Odstawiamy na kilka godzin.
W jednej misce mieszamy składniki na panierkę mokrą a w drugiej na suchą . Wymoczone w solance kawałki mięsa osuszamy ręcznikiem papierowym.
We frytkownicy rozgrzewamy olej. Mięsne kawałki zanurzamy w maślance a następnie w mące z przyprawami obstukując jej nadmiar. Wrzucamy na gorący olej i smażymy ok. 5 min.
W jednej misce mieszamy składniki na panierkę mokrą a w drugiej na suchą . Wymoczone w solance kawałki mięsa osuszamy ręcznikiem papierowym.
We frytkownicy rozgrzewamy olej. Mięsne kawałki zanurzamy w maślance a następnie w mące z przyprawami obstukując jej nadmiar. Wrzucamy na gorący olej i smażymy ok. 5 min.