Chrusty drożdżowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Proste i smaczne chruściki z "odchudzonego" bo bez tłuszczu ciasta drożdżowego.

Chrusty drożdżowe

Składniki:

Chrusty drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Chrusty drożdżowe
Drożdże i 1 łyżkę cukru rozpuścić w letnim mleku.Zostawić do czasu aż zaczyn zacznie pracować.Jajka z resztą cukru i szczyptą soli ubić.Do zaczynu dodać mąkę,ubite jajka,ocet ,aromat.Zagnieść ciasto i dobrze je wyrobić.Odstawić do wyrośnięcia.Gdy ciasto dobrze wyrośnie wałkować i formować chrusty.Chruścikom także dać wyrosnąć.Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.Wystudzone posypać cukrem pudrem lub polukrować.