eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Chrzanowa karkówka Eli z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna chrzanowa karkówka pieczona na grillu.

Chrzanowa karkówka Eli z grilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chrzanowa karkówka Eli z grilla

 

  • 2 kg karkówki
  • 8 łyżek oleju
  • 2 łyżki chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 2 łyżki czosnku granulowanego
  • 1 opakowanie marynaty klasycznej
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Chrzanowa karkówka Eli z grilla
Mięso umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w plastry. Plastry karkówki lekko rozbić tłuczkem do mięsa. Wymieszać olej,chrzan,cukier,ocet jabłkowy,czosnek,marynatę klasyczną,paprykę,sos sojowy i pieprz. Plastry mięsa posmarować marynatą,włożyć do pojemnika,przykryć i włożyć do lodówki na minimum 3 godziny (im dłużej,tym lepiej). Po wyjęciu z lodówki piec karkówkę na średnio rozgrzanym grillu przez około 20 minut z każdej strony.Smacznego!
Chrzanowa karkówka Eli z grilla
Mięso umyć osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w plastry.
Chrzanowa karkówka Eli z grilla
Plastry karkówki lekko rozbić tłuczkem do mięsa.
Chrzanowa karkówka Eli z grilla
Plastry mięsa posmarować marynatą włożyć do pojemnika przykryć i włożyć do lodówki na minimum 3 godziny im dłużej,tym lepiej.