Sposób przygotowania:
Chrzanowa polędwica w śmietanowym sosie
Polędwice jeśli jest długa dzielimy na pół. Do miseczki przekładamy chrzan, do którego dodajemy pieprz ziołowy, bazylię oraz 0,5 łyżeczki soli - całość dokładnie mieszamy. Przygotowaną chrzanową marynatą smarujemy mięso z każdej strony, po czym wkładamy na noc do lodówki.
W garnku rogrzewamy niewielką ilość oleju i chwilę przesmażamy mięso po obu stronach, po czym zalewamy je wodą, dodajemy liście laurowe, 2 ziela angielskie, pół łyżeczki soli i nieco zmielonego pieprzu czarnego. Na wolnym ogniu dusimy całość pod przykryciem.
Kiedy woda odparuje wlewamy śmietankę, całość ponownie doprawiamy do smaku, a gdy śmietana już nieco zgęstnieje podajemy polędwice do obiadu.
W garnku rogrzewamy niewielką ilość oleju i chwilę przesmażamy mięso po obu stronach, po czym zalewamy je wodą, dodajemy liście laurowe, 2 ziela angielskie, pół łyżeczki soli i nieco zmielonego pieprzu czarnego. Na wolnym ogniu dusimy całość pod przykryciem.
Kiedy woda odparuje wlewamy śmietankę, całość ponownie doprawiamy do smaku, a gdy śmietana już nieco zgęstnieje podajemy polędwice do obiadu.
rozmarzona.marzena
Cukiereczek13