Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Chrzanowa zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupka pysznie smakuje z bułeczkami lub chlebkiem.

 Chrzanowa zupa

Składniki:

Chrzanowa zupa

 

Sposób przygotowania:

Chrzanowa zupa
Włoszczyznę myjemy pod bieżącą wodą, następnie wycieramy w papierowe ręczniki, Następnie cienko obieramy kroimy w kawałki, boczek kroimy w kostkę lub plasterki, Włoszczyznę oraz boczek wkładamy do garnka, zalewamy wodą i na małym ogniu gotujemy ok 40 min. Po tym czasie boczek wyjmujemy a wywar przecedzamy, Na patelni roztapiamy masło dodajemy mąkę cały czas mieszając podsmażyć, przygotowaną zasmażkę mieszamy z wywarem dodać chrzan śmietanę przyprawić. boczek zrumienić na patelni włożyć do zupy, na koniec posiekaną pietruszkę..