Sposób przygotowania:
Zupa chrzanowa z jajkiem i kiełbasą
Do garnka wlewamy wodę i wkładamy porcję rosołową, kostkę rosołową i ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu.
Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Dokładamy do garnka. Cebulę kroimy w kosteczkę, kiełbaskę w pół plasterki, boczek w paseczki. Wszystko podsmażamy na patelni, przekładamy do zupy. Śmietanę mieszamy z chrzanem, dokładamy do garnka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez około 15 minut.
Porcje rosołowe możemy obrać z mięsa i dołożyć do zupy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki. Podajemy z zupą. Dekorujemy natką pietruszki.
Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Dokładamy do garnka. Cebulę kroimy w kosteczkę, kiełbaskę w pół plasterki, boczek w paseczki. Wszystko podsmażamy na patelni, przekładamy do zupy. Śmietanę mieszamy z chrzanem, dokładamy do garnka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez około 15 minut.
Porcje rosołowe możemy obrać z mięsa i dołożyć do zupy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki. Podajemy z zupą. Dekorujemy natką pietruszki.